środa, 19 lutego 2014

Kokosowa jaglanka z bakaliami (bez mleka)


Kolejna odsłona cudownej jaglanki, tym razem z owocami w wersji suszonej, delikatnie egzotycznie ;).
Jest to błonnikowo-energetyczna bomba, która doda energii na cały poranek! 


Ilość porcji: 1
Czas przygotowania: 10-15 minut
Potrzebne przyrządy: garnek o głębokim dnie

Składniki:
- 1/4 szklanki kaszy jaglanej + 3/4 szklanki wody lub mleka roślinnego
- 2 łyżki wiórków kokosowych 
- 2 suszone daktyle bez pestek
- 1 suszona figa
- 1 suszona morela
- 8g migdałów blanszowanych
+ opcjonalnie łyżeczka, płynnego miodu (jeśli lubicie więcej słodyczy)

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną wrzucamy na wrzątek, bądź gorące mleko roślinne. Następnie do garnka dodajemy wiórki kokosowe, pokrojone w kosteczkę daktyle, figę i morelę (opcjonalnie miód). Gotujemy na małym ogniu, aż do wchłonięcia się płynu. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki i posypujemy posiekanymi migdałami.







Kokosowo Olimpijskie gotowanie Śniadanie mistrzów Drugie śniadanie w pracy Zainspiruj się kaszą! II edycja

4 komentarze:

  1. kokosowa jaglanka bez wątpienia jest smacznym początkiem dnia! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kokosowa? Muszę spróbować, tak jeszcze jej nie jadłam :) Zabawna sytuacja, u mnie też dzisiaj jaglanka :D Twoja wygląda bardzo zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Prezentuje się świetnie. Muszę spróbować zrobić :)
    www.brulionspadochroniarza.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny, komentarze i zapraszam częściej :)